Tehtiin mummin kaa omenahilloa viime lauantaina. :) Omenat otettiin omista puista. :) Lajikkeista ei oo tietoa. Hillon tekoonhan on monia valmistuskeinoja, mut me tehtiin tällä tyylillä: kypsennetään omenat kuorineen pilkoittuina hyöryttämällä ne höyrytyskattilassa. Sitten omenat soseutetaan sosemyllyssä ja laitetaan kattilaan. Kun omenasose on kiehunut, lisätään sokeria, joko tavallista tai hillosokeria. Me käytettiin tavallisesta sokeria. Jos omenahillon laittaa lasipurkkeihin, se pitää laittaa kuumana ja sulkea kannet. Jos laittaa rasioihin ja pakkaseen, kannattaa jäähdyttää hillo ja sitten purkittaa. Suurin osa hillosta meni pakkaseen, josta on kätevää ottaa hilloa sulamaan esim. pulliin, kakun väliin ym. Loput hillot laitoin pariin pikku lasipurkkiin ja ne jääkaappiin. :) 

Nyt oon myös syöny paljon omenoita. Ja on pari resepti-ideaa jota vois testata, joissa on omenaa. Esim. amerikkalaista apple pieta olis kiva testata.:D 

DSC_0023-normal.jpg

Hillopurkit ja kuvassa näkyy eri omenoita mitä käytettiin=)

 

DSC_0015-normal.jpg

DSC_0020-normal.jpg

DSC_0018%20%E2%80%93%20Kopio-normal.jpg