Tein kuukausi sitten suklaakakkua. (= Oon tehnyt samalla reseptillä kerran aiemminkin. :)) Ohje on otettu kinuskikissan blogista.(Ohje löytyy myös Kinuskikissan kirjasta) (= Kakun teko vaatii jonkun verran aikaa ja siinä on hieman haastetta, mutta mun mielestä loistava ohje! :D

Ohje:

5 kanamunaa

150 g tummaa leivontasuklaata

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

200 g voita

2 dl fariinisokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, jonka halkaisija on 24 cm.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. ( Valkuaisten joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista, koska muuten valkuaiset ei vatkaudu!)

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. (tai vesihauteessa)

Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa sitten joukkoon keltuaiset yksitellen.

Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuasivaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palamisen. Kumoa kakku pian paistamisen jälkeen.

Täytteeksi laitoin vadelmahilloa, kinuskia ja kermavaahtoa. (: Kakun pinta oli päällystetty suklaalla ja reunat pursotettu kermalla. Laitoin vielä sokerimassasta tehtyjä perhosia koristeeksi. :))

DSC_1243-normal.jpg

 

Kakku ennen täyttöä ja koristelua:)

DSC_1274-normal.jpg

Valmis kakku!(=