Viime lauantaina vietettiin siskon synttäreitä. (: Leivoin sinne kaks täytekakkua ja yhden mustikkakakun. Tosin siitä oli suuri väittely oliks se kakku vai piirakka. :D Täytekakkujen ohjeet on omasta päästä ja mustikkakakun ohjeen sain yhdeltä tutulta, joka oli ottanut ohjeen Maku-lehdestä.(: Toinen kakku oli kuuden munan ja toinen kahdeksan munan kakku.(=

DSC_1476-normal.jpg

täytekakku:)

DSC_1484-normal.jpgtoinen täytekakku (:

DSC_1483-normal.jpg

mustikkakakku :D

Ensimmäisen täytekakun välissä oli mansikkasurvosta ja kermavaahtoa. (: Koristelu kermalla ja nonparelleilla+kynttilät+synttärisankarin ite tekemä sokerimassalintu. =)) Ja ihanat kynttilät<3(:

Toinen kakku oli suklaakakkupohja, ja välissä oli valkosuklaata, vadelmia ja kermaa. :) Kakun päällä oli suklaakuorrutus(:Koristelu kermalla, (reunoilla vaaleanpunasta)nonpareilla+sokerimassakukkanen.:D Kostutus molemmissa kakuissa oli tehty Spritellä. (=

Mustikkajuustokakun ohje:

pohja:

100 g voita

2 dl ruisjauhoja( tai täysjyvävehnäjauhoja)

1 dl kaurahiutaleita

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

täyte:

500 g mustikoita

1 dl vettä

6 liivatelehteä

2 prk vispikermaa

2 rs maustamatonta tuorejuustoa(ei kevyttä)

1 prk vaniljarahkaa

1 dl sokeria

1/2 dl sitruunamehua (korvasin vedellä)

Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon muna muna ja voisula.

Kiinnitä irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 26 cm) leivinpaperi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa väh. puol tuntia ennen paistamista. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12-15 min. Anna jäähtyä.

Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiuhuvaksi sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 5 min. Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi nektariksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon mustikkanektari. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, liuota ne mehuun ja sekoita juusto-mustikkatäytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.  

Laitoin kakun koristeeksi kaksi sokerimassakukkasta ja nomparelleja. Koristeet kannattaa ilisätä vasta tarjoiluvaiheessa, koska ainakin mulla kakku ja koristeet reagoivat keskenään ja koristeet alkoivat sulamaan!

Vieraat tykkäs kakuista ja synttärisankari myös (: