Yritin ihan innoissaan tehä croissantteja.(: Mulla oli mielessä croissantit, jotka syödessä murenee. Mut ohjeella jolla tein tuli sellasia pehmeitä croissantteja. =) Nekin on ihan oikeanlaisia, mutt ei vaan vastannu mun mielikuvaa. (: Ohjeen otin Hyvä Kokki-kirjasta. ((:

DSC_1353-normal.jpgKohoava taikina(:

DSC_1354-normal.jpgKaulittu taikina=)

DSC_1355-normal.jpgKaulin voin leivinpaperin välissä. :D

Ohje: 

5 dl maitoa 

50 g hiivaa

1/2 dl sokeria

2 tl suolaa

n. 13 dl vehnäjauhoja

150 g voita tai margariinia

kaulimiseen 100 g voita tai margariinia

voiteluun kananmunaa

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot sekä pehmeä voi tai margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota. 

Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä levy. Levitä pehmeä rasva levylle siten, että puolet levystä peittyy. Käännä toinen puoli päälle, painele reunat hyvin kiinni ja kauli alkukokoon. Toista tämä vaihe ainakin kolme kertaa. ( Ite laitoin voita kolmeen väliin. En kattonu paljon voita meni)

Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 12 min.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim. pelkästään, hillon, tai juuston kanssa...

DSC_1514-normal.jpgValmiit croissantit((: